• Instagram

  29 augustus 2018

  De kogel is door de kerk!

  Mijn instagram account dat ik al had houdt ik nu meer voor prive foto's. Jullie zijn natuurlijk altijd welkom om te kijken. Maar voor mijn creatieve uitspattingen voor mijn website heb ik toch een ander account op instagram geactiveerd. Hier komen alle foto's op te staan die met mijn website te maken hebben. Kom gerust kijken en ik zou het ontzettend leuk vinden als je de foto's liked. En,,,, nog leuker als je me gaat volgen.

  Je kunt me vinden onder petravanbree.exto

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 12 keer bekeken

 • Polsboeket/bouquet cuff

  20 augustus 2018

  Tijdens de zoektocht voor inspiratie voor creaties kom ik vaak de mooiste dingen tegen. Zo ook dit keer. Ik maak al een tijdje polscorsages. Zowel voor bruidsmeisjes als voor de bruid zelf. Basis armbanden en daar een mooie compositie van bloemen op. Tot ik de Valentine cuff tegen kwam. Een uniek concept van Diane Valentine. Een prachtige vervanging van het bruidsboeket. Het lijkt op een polscorsage maar het is veel uitgebreider. Plus hierbij heb je je handen compleet vrij. Ideaal!

  Nu ben ik absoluut niet het type dat dingen na wil maken. Ik wil namelijk uniek blijven door mijn eigen creaties. Maar hier wilde ik wel wat mee doen. Het inspireerde me om er iets eigens van te maken. Nu werk ik zowel met zijde en gehaakte bloemen. En vooral dat laatste maakt het eigen. Natuurlijk is de basis hetzelfde concept maar toch ook weer niet. Ik maak mijn eigen cuffs/armbanden op mijn manier. Wel leen ik ideetjes om de bloemen te kunnen rangschikken. Ik ben helaas geen bloemist maar ben ontzettend leergierig. Ook gebruik ik andere eigen materialen voor in het bloemstuk. Kortom ik maak er mijn unieke ding van.

  Kijk voor de creaties onder galerie en polsboeket. Laat je verrassen!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 4 keer bekeken

 • Tevreden klant :-)

  21 juli 2018

  Heerlijk wakker worden op deze manier. 

  Mailbox openen en een bericht in je gastenboek vinden van een zeer tevreden klant ( gehaakte bloemetjesketting). Dankbaar dat ook zij blij zijn met de hetgene wat ik met veel passie maak. Dank je wel!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 7 keer bekeken

 • Vakantie en bloemetjeskettting

  18 juli 2018

  De vakantie zit er weer op. Heerlijk een weekje in Turkije geweest. Wie benieuwd is naar de foto's kan zijn hartje ophalen op instagram. Daar heb ik enkele foto's geplaatst en een hoogtepunt aangemaakt met nog meer foto's uit dat prachtige land.

  Sinds we afgelopen zondag, na een korte nacht , thuis zijn gekomen ben ik eigenlijk vrijwel direct weer aan t werk gegaan. Enkele bestellingen weggewerkt. En een leuke opdracht uitgevoerd. Deze opdracht had te maken met de ketting met gehaakte bloemetjes. De klant vond de ketting iets te lang en wilde hem graag iets korter gehaakt. Dat ben ik mee aan de slag gegaan En het is gelukt! Ipv 90 cm in omtrek is deze ketting 60 cm geworden. Alle 7 bloemetjes konden er aan gehaakt worden met iets kortere afstand in de tussenruimte. Het is nu een heel lief kettingkje geworden dat korter aan de hals gedragen kan worden. Zelf ben ik er blij mee dat hij goed gelukt is. En ik hoop de klant natuurlijk ook zodra ze hem ontvangt.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 7 keer bekeken

 • Quotes.

  22 juni 2018

  I love quotes en mooie teksten! 

  Wie mijn instagramaccount volgt zal dan ook regelmatig quotes of stukjes teksten ( ook uit liedjes)  onder mijn posts tegen komen die te maken hebben met mijn creaties. Sommige quotes hebben echt te maken met de creatie die ik op dat moment gemaakt heb. Sommige ook weer niet maar wat ze wel gemeen hebben is dat het over de liefde gaat. Ik heb nu eenmaal een zwak voor bruiloften, liefde en alles wat daar mee te maken heeft. Liefde is alles! Liefde kan alles aan als je er maar in gelooft. En sommige teksten geven dat perfect weer. Soms kom ik een quote/tekst tegen die ik zo mooi vindt maar toch nergens bij past. Dan laat het mij toch niet los. En gebruik ik hem sowieso ergens voor. Natuurlijk staat de bron ( als er een bron bij hoort) altijd bij mijn foto's

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 11 keer bekeken

 • Kinderworkshops

  14 juni 2018

  Naast de bruidsaccessoires en andere creaties organiseer ik ook creatieve workshops voor kinderen. Hierbij kun je denken aan kinderfeestjes of gewoon gezellig met je vrienden/vriendinnen creatief bezig zijn.

  Deze workshops vinden plaats in mijn knusse keuken en tuinatelier. In

  het keukenatelier is plaats voor maximaal 8 kinderen. In de tuin kunnen zeker 10 kinderen zich uitleven in creatieve uitspattingen. Je mag natuurlijk zelf aan geven of je binnen of buiten wilt knutselen. Buiten heb je ook nog keuze of je onder de overkapping wilt zitten of niet. 

  De workshops kun je vinden onder het kopje Galerie en workshops. Meer informatie hierover vindt je onder Petra van Bree en workshops.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2 keer bekeken

 • We gaan er weer tegen aan.

  11 juni 2018

  Na een paar drukke weken ga ik er vandaag toch echt weer tegenaan. Veel werk is blijven liggen. Wel eigenlijk verhuisd naar een andere ruimte in huis. Normaal gesproken zit ik in onze gezellige woonkeuken te werken met de deuren ( nu in het voorjaar) open en uitzicht op onze tuin. Terwijl al mijn creatieve spullen boven in een kamer liggen. Deze voormalige slaapkamer is daarvoor ingericht met allerlei planken en kastjes. Helaas ligt deze kamer boven in huis waar het redelijk warm kan worden. Dus daarom zit ik toch het meeste beneden te werken. Nadeel is dan wel dat de eettafel, plus ruimte daaromheen, helemaal vol ligt met de spulletjes waar ik mee aan het werken ben. Eindresultaat is dan een grote chaos voor het gezin en bezoek dat binnen komt vallen. Dat werden mijn huisgenoten een beetje beu. Dus moest alles weer naar boven verhuisd worden in de afgelopen weken. Nu is de rust weer een beetje terug en  zit ik stiekum met mijn laptop beneden in mijn gezellige woonkeuken, met open tuindeur, dit blog te schrijven. Maar straks loop ik toc h echt naar boven om weer verder te gaan werken aan mijn project dat jullie straks weer op deze website kunnen bezichtigen. 

  Natuurlijk is dit allemaal te volgen op mijn verhaal op instagram.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 13 keer bekeken

 • Kettingen met gehaakte bloemetjes.

  19 mei 2018

  Tussen de bruidscreaties door ben ik kettingen met bloemetjes aan het haken. Deze kettingen zijn ongeveer 90 cm en bestaan uit 7 bloemetjes. Het nekgedeelte is vrij van bloemen. Op aanvraag kan ik ze ook met 9 bloemetjes haken.

  Deze kettingen haak ik in diverse leuke kleurtjes. Iedere ketting is in één kleur. Ze zijn heel leuk om alleen te dragen maar ook heel leuk om te combineren met andere kleurtjes. En het mooie van deze ketting is dat je het ook als wikkelarmband kunt dragen.....en als hoofdband. Hoe tof is dat. Echt een multifuctioneel sierraad!

  Op dit moment ben ik dan ook bezig om de ketting in nog meer kleurtjes te haken dan al hier op de website staan. Hierover houdt ik jullie natuurlijk van op de hoogte door foto's te plaatsen op mijn verhaal op instagram en via deze website.

     

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 3 keer bekeken

 • Social Media

  18 mei 2018

  Social Media is in deze tijd niet meer weg te denken. De jeugd gaat er mee naar bed en staat er mee op. En niet alleen de jeugd heb ik het gevoel. Lange tijd wilde ik er helemaal niets mee te maken hebben. Facebook had ik maar dat was dan ook het enige. En dat deed ik met de computer in huis. Een mobiele telefoon had ik niet eens. Vond ik ook niet nodig. Tot een aantal jaar geleden ik mijn  eerste mobiel kreeg. Dit was wel handig want toen had ik al exto en een webwinkel en foto's maken werd iets makkelijker. Hoefde ik niet steeds het fototoestel te pakken. Tot ik er achter kwam dat de foto's van mijn mobiele telefoon niet echt mooi waren.En als ik dan toch op  zoek ging naar een nieuwe telefoon dan was Whats app, instagram en wat andere dingen toch ook wel handig. Ik had het toen nog niet in de gaten maar een nieuwe verslaving was toen geboren. En inderdaad, heel het Social Media is niet meer weg te denken uit mijn leven. Nu doe ik niet echt  veel met Facebook en Snapchat maar instagram daarintegen is toch wel mijn Social Media ding. Hierop plaats ik regelmatig foto's van nieuwe projecten die ik gemaakt heb en ook foto's uit mijn priveleven. Op mijn verhaal van Instagram plaats ik bijna dagelijks de ontwikkelingen rondom mijn projecten waar ik op dat moment mee bezig ben.

  Dus wil je graag de dagelijks dingen volgen rondom mijn creaties dan is het heel leuk om mijn instagram in de gaten te houden. Onder het blokje Social media kom je terrecht op mijn instagram. Of je zoekt op petravanbree en dan kom je er vanzelf. Ik zou het leuk vinden als je me zou volgen en misschien zo nu en dan een foto liken.

  See you there!

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 4 keer bekeken

 • Metamorfose website

  4 mei 2018

  Hoog tijd voor een "lichte" verandering van deze website. Nu ja, lichte verandering? 

  Al een tijdje loop ik hier over na te denken. Dankzij enkele hulpbronnen ( dank je wel instagram) blijft de kleur hetzelfde. Maar verder heb ik toch wel wat plannen ermee.. En nu dan toch maar eindelijk de stoute schoenen aan getrokken en ben ik er aan begonnen. Tussen het creatieve gedeelte door, alhoewel een website veranderen ook nog aardig richting het creatieve neigt. Niet alleen het uiterlijk wilde ik een beetje anders maar onder andere ook filmpjes bij de creaties zodat iedereen nog beter kan zien wat ik en deze website te bieden heeft. En, op af en toe een klein beetje hulp na, doe ik het toch allemaal zelf. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. En tot nu toe lukt het aardig in de richting van wat ik wil. Maar dat kost toch wel een beetje veel tijd. Maar, ach, Rome is ook niet in één dag gebouwd.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 6 keer bekeken