Workshops Crea Petra

Welkom in ons gezellige keuken en tuinatelier. 

Bij ons kun je kiezen uit diverse creatieve (kinder)workshops. Bij de workshop is het materiaal, drinken, een koekje en chips inbegrepen. Na afloop mogen de creaties natuurlijk mee naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

Het keukenatelier is knus en gezellig om in te werken. Hier is voldoende ruimte om met 8 personen ( en 2 begeleiders) creatief bezig te zijn. De begeleiders kunnen hier zelf hun kopje koffie of thee zetten, als ze dat willen. Hier is alles bij de hand om de workshop tot een feestje te maken.

Hier hebben we ook toegang tot de veranda en tuin waar de kinderen zich even kunnen ontladen als dat nodig is.

Met heerlijk weer kunnen we buiten aan de tuintafel knutselen. Hier is voldoende plaats tot 10 kinderen. En mocht het weer een klein beetje dan tegen zitten dan kunnen we ook nog onder de overkapping knutselen.

 

 

      

Dagen en tijd:

Maandag: 14:00-16:30 uur 

Dinsdag:  14:00-16:30 uur  

Woensdag: 14:00-16:30 uur

Donderdag:14:00-16:30 uur

Vrijdag: 14:00-16:30 uur 

De workshop duurt ongeveer 2 1/2 uur en de tijden kunnen in overleg veranderd worden.

 

Aantal kinderen:

Minimaal aantal personen: 6

Maximaal aantal personen: 8

Naast de kinderen zijn 2 ouders/begeleiders natuurlijk ook van harte welkom. De koffie/thee staat dan klaar met een koekje.

 

Prijs:

De kosten zijn 14 euro per kind. Bij een aantal personen onder de 6 blijft het basistarief 84 euro. 

Annuleren van de workshop kan tot 7 dagen voor de afgesproken datum. Er word dan wel 25 euro in rekening gebracht voor de door mij al gemaakte onkosten.

Ook als er minder personen mee komen dan waarvoor gereserveerd is wordt daar geen bedrag voor teruggestort ivm de al gemaakte kosten. Maar het is wel mogelijk om de plaats door iemand anders op te vullen..

Wilt u het kinderfeestje/workshop bij ons houden en u heeft zelf een idee voor een creatieve workshop? Laat het ons weten! Kunnen wij kijken of we er iets mee kunnen doen.

Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website Crea Petra. De link hiervoor kunt u vinden bij interessante links. 

 

Informatie workshops

Boho bag

Voor deze workshop gaan we van een oud t-shirt een tas ( Boho bag) maken. 

Bohemian chic, vaak afgekort tot 'Boho-chic', is een stijl die zich kenmerkt om haar bohemische en hippie-achtige invloeden. De Bohemian look is al enige tijd razend populair op verschillende zomerfestivals. 

De Boho bag kun je eventueel nog versieren met diverse decoraties. 

Wij zorgen voor de shirts! Of je wilt zelf je oude favoriete shirt meenemen die dan wel verknipt gaat worden.

 

Dromenvanger ( dreamcatcher)

Voor deze workshop gaan we aan de slag met een grote ring die we omwikkelen met raffia of garen. Daarna gaan we er een 'web' in knopen.

Dromenvangers komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Al eeuwen lang maken indianen dromenvangers om boven het bedje of wiegje van hun kinderen te hangen. De indianen gaan ervan uit dat de hemel vol zit met zowel goede als slechte dromen en dat een dromenvanger de slechte dromen tegenhoudt en de goede dromen doorlaat.

Een dromenvanger bestaat altijd uit een ring waartussen een web is geweven en in het midden van dat web bevindt zich een gat. De slechte dromen blijven hangen in het web en zullen in de ochtendzon verbranden. De goede dromen vinden hun weg door het gat in het midden en glijden langs de veren onderaan de dromenvanger richting de persoon die eronder slaapt.

Jeanstasje

Voor deze workshop gaan we aan de slag met een oude (spijker) broek. Deze verknippen we tot een tasje. En gaan we ook versieren met decoraties.

Wij zorgen voor de spijkerbroeken!

 

Memobord

Voor deze workshop maken we van een schilderdoek een mooi memobord. 

 

Minihuisje

Voor de workshop gaan we een melkpak omtoveren tot een minihuisje met verdieping. Dit huisje mag je zelf helemaal versieren met papier, stiften, kleurpotloden en andere decoraties.

Wij zorgen voor de lege melkpakken!

 

Papieren kralen

Van papier een kraal maken? Ja, dat kan zeker!

We gaan aan de slag met papier om hier hele mooi kralen van te maken. Deze kralen worden daarna in een mooie armband verwerkt.